Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chip Cookies

Du behøver ikke tage hele vejen til USA for at stikke tænderne i deres superlækre Chocolate Chip Cookies. Her får du opskriften på de klassiske amerikanske Chocolate Chip Cookies, som er supersprøde udenpå og bløde og saftige indeni.

Bagetid: Ca. 12 min ved 160 grader varmluft
Portion: Ca. 16 stk.

Ingredienser til Chocolate Chip Cookies

– 100 g sukker
– 100 g brunfarin
– 80 g blødt smør
– ½ tsk. salt (fint eller groft er valgfrit)
– 1 æg
– 150 g hvedemel (svarer til 2½ dl)
– 1 tsk. vaniljesukker
– 1 tsk. bagepulver
– 120 g. mørk chokolade (75%)

Fremgangsmåde – Sådan gør du

  1. Med en elpisker eller en håndmikser pisker du sukker, brun farin og smør sammen i en skål, indtil massen føles fast.
  2. Tilsæt dernæst det ene æg, og rør massen sammen endnu engang.
  3. I en anden skål blander du hvedemel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen, så massen bliver ensartet og fast.
  4. Rør nu de to skåle godt sammen.
  5. Hak chokoladestykkerne i nogle fine spiselige stykker, og tilsæt derefter chokoladen i din blanding, så chokoladestykkerne fordeler sig jævnt i massen.
  6. Form nu dine cookies efter eget ønske.
  7. Sæt dem på 2 plader med bagepapir og tryk dem en smule flade.
  8. Hold en god afstand imellem dine cookies, da de flyder ud, når de udsættes for varme.
  9. Bag kagerne til de er sprøde og gyldne. Lad dem køle et par minutter, inden du nyder dine hjemmelavet Chocolate Chip Cookies.

Tip: Hvis du vil gøre dine cookies mere børnevenlige, kan du udskifte chokoladestykkerne med nødder, kokosflager eller rosiner.

Den betænksomme værtindegave

Chocolate Chip Cookies er den perfekte værtindegave til jul, påske eller noget helt tredje. Med denne gave viser du, at du har lagt personlighed og tanker i valget af værtindegave. Det er altid sjovere at give noget hjemmelavet, som smager superlækkert end at købe færdiglavet versioner, som ikke er nær så gode.

Bedømmelse 4.71 / 7