Fedtfattig pizza – med parmaskinke og rucola

Fedtfattig pizza – med parmaskinke og rucola

Hvis vi frit selv kunne vælge, havde vi spist pizza flere gange om ugen. Men det er hammer usundt, og derfor er det ikke den bedste ide. Nu får du opskriften på en fedtfattig pizza med parmaskinke og rucola, som gør at du kan spise en superlækker pizza med en ren samvittighed.

Hævetid: 45 min.
Bagetid: 20 min. Ved 250 grader med traditionel ovn.
Antal personer: 4

Ingredienser – Pizzabund

– ¼ liter lunken vand
– 25 g gær
– 1 tsk. fint salt
– 2 tsk. olivenolie
– 550 g hvedemel

Ingredienser – Topping

– 2 dl tomatsauce
– 1 rødløg i tynde skiver
– 1 frisk mozzarella
– 150 g. parmaskinke
– 50 g. skyllet rucola

Fremgangsmåde – Sådan laver du pizzadejen

1. Opløs gæren i en skål med lunken vand
2. Kom hvedemelet i lidt efter lidt. (gem lidt mel tilbage)
3. Tilsæt olivenolie og salt. Ælt dejen i et par minutter til den bliver smidig.
4. Vask skålen og smør bunden med olivenolie.
5. Kom pizzadejen tilbage i skålen og dæk skålen med et låg eller med et viskestykke.
6. Lad dejen hæve i minimum 45 min.
7. Tag derefter dejen ud på et meldrysset bord og form 2 runde pizzaforme.
8. Placer dejen på en bageplade. Kom tomatsaucen på pizzaen, tilsæt krydderier og dit favoritfyld.
9. Bag pizzaen og fordel parmaskinken og rucolaen på pizza. Den er nu klar til servering.

Lige til madpakken

Denne fedtfattige pizza er helt perfekt til madpakken dagen efter, da den er forholdsvis sund og lægger en god bund for resten af dagen. Så slipper du helt for at lave din egen og/eller dine børns madpakke næste morgen.

 

Bedømmelse 4.71 / 7