Glutenfri Måltidskasser

Glutenfri måltidskasse

Er du en af de uheldige, som lider af en fødevareallergi, kan det være svært at holde styr på, hvad man må spise og hvad man ikke må spise. Især hvis du er allergisk overfor gluten, så kan det være svært at gennemskue, hvilke fødevarer og retter, som er sikre at spise. De fleste glutenallergikere kender til dette problem, f.eks. når de er ude og spise på en restaurant eller køber færdiglavede produkter i det lokale supermarked.

Glutenfri måltidskasseDe danske leverandører indenfor denne branche tager højde for glutenallergikere i form af oplysninger om alle ingredienser på deres hjemmeside. Som allergiker kan det virke uoverskueligt at skulle bruge tid på at sortere mellem købte varer og dermed ende med at smide en masse friske råvarer ud, da de kan indeholde spor af gluten.

Derfor er flere forskellige leverandører begyndt at tilbyde glutenfri måltidskasser som er perfekt til dig som er allergisk. Her skal du ikke være bekymret for at spise de forskellige retter, da ernæringseksperterne fra de individuelle firmaer allerede har skræddersyet måltidskassen til dine behov.


Denne artikel indeholder annoncer
Vis filtre

Hvad vil du ha'?

Opdater søgning

Arbejder...

Specielle forespørgsler

Hvis du har spørgsmål til glutenfri færdigretter, kan du altid spørge den individuelle leverandør. Så hvis du er i tvivl om hvorvidt en kasse passer til din allergi, er du mere end velkommen til at tage kontakt til deres kundeservice.

Ydermere kan du også komme med foreslag til forbedringer af deres glutenfri måltidskasser, da du som allergiker er den sande specialist i det glutenfri køkken.

Hvad indeholder en glutenfri måltidskasse?

En glutenfri måltidskasse indeholder et bredt sortiment af glutenfri produkter, som du vil kunne nydes helt bekymringfrit. Du vil med sikkerhed kunne spise dine måltider, uden nogen form for bekymringer, og de forskellige måltider vil forhåbentligt give dig en bred vifte af kulinariske oplevelser, du ikke kender til.

Glutenfri salat med gode råvarer

Som gluten allergiker, kan maden hurtig blive for triviel, da man er meget begrænset i forhold til ingredienser. Leverandørerne har professionelle kokke og veluddannede ernæringseksperter, som tilsammen skaber en spændende og varierende måltidskasse.

Aarstiderne tilbyder en glutenfri målstidskasse

Aarstiderne tilbyder den berømte LowCarbKassen, som er en sund måltidskasse spækket med friske og spændende måltider, som bliver leveret gratis direkte til din dør.

Hvad er glutenintolerance?

Dette symptom er en sygdom, hvor man er overfølsom over for en række proteiner, som findes i korn. Kornproteinerne også kendt som gluten, og de findes især i hvede, byg og rug. Glutenintolerance er en varig lidelse, som kan opstå i alle aldersgrupper.

Hvad sker der hvis man spiser gluten?

Hvis en allergiker spiser gluten, aktiveres immunforsvaret med det samme og starter en betændelsesreaktion i tyndtarmens slimhinde. Tarmen vil tage skade af denne proces, og dine næringsstoffer vil ikke blive optaget optimalt. Ved en normal, sund og varieret kost uden gluten, vil din krop dog fungere optimalt.

Hvordan føles glutenintolerance?

Smerterne varierer fra person til person, og i de fleste tilfælde har man kun beskedne og irritable symptomer, hvilket gør diagnosen svær at stille.

Herunder finder du de mest hyppige symptomer:

  • Væksthæmning og vantrivsel hos børn
  • Oppustethed og maverumlen
  • Kronisk diaré
  • Mangel på næringsstoffer som kan føre til koncentrationsbesvær

Hvis du ønsker at blive klogere på glutenintolerance, anbefaler vi at du læser mere om det hos netdokteren.

Er der alternativer?

Som gluten intolerant kan du stadig få lov til at nyde et stykke brød, knækbrød eller en god pizza. Det er nemlig muligt at lave glutenfrit brød, knækbrød og pizzabund. Du kan finde mange gode opskrifter, som det er værd at prøve af. Til at starte med, har vi fundet en nem og lækker opskrift på, hvordan du laver glutenfrit knækbrød. Se med i videoen.

Bedømmelse 4.73 / 15