Sprøde og gyldne falafler

Sprøde og gyldne falafler

Her får du opskriften på sprøde falafel, hvor midten er krydret, blød og lækker. Falafler er især populært blandt vegetarer, da kikærterne har et højt indehold af protein.

Forberedelsestid: 3o min
Personer 4

Ingredienser til falafler

– 400 g tørrede kikærter
– 2 bundter persille
– 1-2 finthakket hvidløg (alt efter hvor stærk en smag, man ønsker)
– 3 æg
– 2 tsk. salt
– 3 stk. tørret stødt koriander
– 3 tsk. stødt spidskommen
– 1 tsk. salt.
– 2 spsk. citronsaft
– 1 løg
– ½ olivenolie

Fremgangsmåde – Sådan gør du

1. Dagen forinden skal du sætte kikærterne i blød (ca. 10 timer i blød)
2. Efter kikærterne er blevet møre, hælder du det grumset vandet fra.
3. Blend de ikke-kogte kikærter med en håndmikser sammen med resten af ingredienserne.
4. Når massen er ensartet og fast, former du runde falafler i den størrelse, du kan lide dem.
5. Kom olie på en pande og steg falaflerne i et par minutter til de er sprøde og gyldne.
6. Tag derefter falaflerne op på en tallerken med et stykke køkkenrulle som underlag, der kan suge det resterende fedtstof op.
7. De lune falafler er nu klar til servering.

Er du i tvivl om forretten?

Hvis du altid går og funderer over, hvilken forret du skal servere for dine gæster, har du nu svaret. Hjemmelavede falafler med en spicy dip til er den ideelle forret til alle selskaber. Med falafler bringer du Street Food på bordet, og det er altid en trofast og moderne vinder.

Er du vild med kikærter? Se vores opskrift på en cremet og krydret hummus.

Bedømmelse 4.63 / 8