Klassiske amerikanske pandekager

Klassiske amerikanske pandekager

Der er intet bedre end at starte sin søndag morgen ud med en omgang tykke og svampede amerikanske pandekager. Modsat de tynde pandekager, er amerikanske pandekager tykkere, mindre og derfor meget lettere at lave. Se opskriften på de bedste amerikanske pandekager her.

Tid i køkkenet: 45 min
Antal pandekager: 15

Ingredienser til amerikanske pandekager

– 275 g hvedemel
– 1 tsk. salt
– 2 del vand
– 4 spsk. sukker
– 1 tsk. citronsaft (valgfrit)
– 2 æg
– 50 g smør
– 1 tsk. bagepulver
– ½ liter mælk
– 1 tsk. vanilje

Fremgangsmåde – Sådan gør du

1. Rør mel, sukker, vaniljesukker, salt, bagepulver og mælk sammen i en skål
2. Pisk æggene i en skål for sig, og bland til sidst æggene i dejen
3. Smelt ca. 1 tsk. smør på en stegepande
5. Brug ½ dl. dej til hver af dine amerikanske pandekager
6. Steg pandekagerne med høj varme i ca. 2 minutter på hver side
7. Gentag denne proces, indtil du har 10 lækre amerikanske pandekager

Tilbehør til amerikanske pandekager

Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge som tilbehør til dine amerikanske pandekager. Da de er så tykke, er det lækkert med noget saftigt, der kan bruges som topping til pandekagerne. Her er vores bud:

– Sukker eller sirup
– Nutella
– Syltetøj (solbær, jordbær, hindbær el. brombær)
– Creme fraiche el skyr/græsk yoghurt
– Frugtstykker (vindruer, bær, honningmelon)

Tip: Hvis du ønsker at undgå den kaotiske og rodet stemning i køkkenet, kan du med fordel smelte smørret, inden du går i gang med at stege dine pandekager. På den måde minimerer du stegesoen og undgår at sidde at holde øje med pandekagerne 24/7.

Amerikanske pandekager fungerer som det perfekte brunchtilbehør til en fødselsdag, påskefrokost eller en søndag på sofaen. Hvis du er vild med det søde amerikanske køkken, vil du elske vores opskrift på Chocolate Chip Cookies.

Bedømmelse 4.09 / 11