Cremet og krydret hummus
Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, hvor det bruges som forret eller snack. Vi bruger det ofte til dip til grøntsager, til smørelse på brød, til vores pizzabrød eller til en superlækker sandwich. Det er kun fantasien, der sætter grænser for brugsmuligheder for denne cremet mus.
Forberedelsestid: 12 timer
Portion: 1 stor skål
Ingredienser til hummus
– 250-300 g tørrede kikærter eller 1 dåse kikærter på 400 g
– 1-2 spsk. tahin (fås i de fleste grønthandlere)
– 1,5 dl. olivenolie
– 2 hvidløg
– 1 spsk. ingefær
– 2 tsk. citronsaft
– 1 tsk. salt
– Salt og peber
Fremgangsmåde – Sådan gør du
1. Sæt kikærterne i blød i 10 timer.
2. Hæld det grumsede vand fra og skyl kikærterne grundigt.
3. Kog kikærterne 1,5 time. Tilsæt evt. laurbær.
4. Når kikærterne er blevet helt møre, skal du lade dem afkøle i koldt vand.
5. Blend kikærterne med en håndmikser.
6. Tilsæt olivenolie, tahin, citronsaft, salt og et presset hvidløg.
7. Du kan tilsætte mere olivenolie, hvis du vil have hummussen mere cremet.
8. Smag til med salt og peber.
9. Du kan spise den med det samme, men vi anbefaler, at du lader den stå og hvilke et par timer.
Tip: Hvis du ønsker en spicy hummus, kan du tilsætte en smule paprika og/eller en smule chili uden korn.
Sund tilfredsstillelse af den søde tand
Hummus er super effektiv mod at slukke den søde tand, hvis du forsøger at holde den sunde linje. Skær et par grøntsager i stænger og brug hummussen som dip. Det er superlækkert, og lige pludselig har du allerede glemt behovet for de søde sager.
Ønsker du flere proteinrige opskrifter med kikærter? – læs vores opskrift på falafler her.